Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά

Με εργαζόμενους στο θεραπευτικό πρόγραμμα «ΠΛΕΥΣΗ» συζήτησε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη χθεσινή συνάντηση του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ με εργαζόμενους στο θεραπευτικό πρόγραμμα «ΠΛΕΥΣΗ»
Από τη χθεσινή συνάντηση του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ με εργαζόμενους στο θεραπευτικό πρόγραμμα «ΠΛΕΥΣΗ»
«Είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε πολύ παραπάνω τον αγώνα που δίνουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδηγούν στη χρήση. Είναι οι ίδιες αιτίες με εκείνες που οδηγούν χιλιάδες παιδιά εκτός σχολείου, χιλιάδες νέους εργαζόμενους στην ανεργία, χιλιάδες νέους ανθρώπους στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το αύριο. Χρειάζεται ταξικός και οργανωμένος αγώνας και ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που δε θα υπηρετεί τα μονοπώλια, αλλά τους ανθρώπους».

Ξεκινώντας με τις παραπάνω επισημάνσεις, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, συναντήθηκε χτες το πρωί με εργαζόμενους στο πρόγραμμα έγκαιρης παρέμβασης για έφηβους και νεαρούς ενήλικες χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους «ΠΛΕΥΣΗ» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Οι εργαζόμενοι μίλησαν για τα προβλήματα που προκαλεί το πάγωμα των προσλήψεων στο ΚΕΘΕΑ από το 2006, τα εμπόδια που ορθώνονται ως συνέπεια της κρατικής υποχρηματοδότησης, ώστε να αναπτυχθούν νέες δομές και καινούριες δράσεις. «Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ δίνουν έναν πολύ σκληρό και όμορφο αγώνα ενάντια στις ουσίες, στα ναρκωτικά και στην εξάρτηση. Η στήριξη της επίσημης κρατικής πολιτείας - είτε είναι "μπλε", είτε είναι "πράσινη" - είναι πολύ μικρή και ούτε λίγο, ούτε πολύ αντιμετωπίζει το πρόβλημα σαν ιατρικό, βάζοντας απ' έξω τις κοινωνικές αιτίες», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Και σημείωσε ότι «αν ο τομέας της θεραπείας έδινε κέρδη στις επιχειρήσεις και τα μονοπώλια τότε θα τον στήριζαν».

Η «ΠΛΕΥΣΗ» απευθύνεται σε νέους έως 21 ετών, που κάνουν πειραματική, περιστασιακή ή συστηματική χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και στους γονείς εφήβων και νεαρών ενηλίκων που γνωρίζουν ή υποψιάζονται ότι το παιδί τους κάνει χρήση και θέλουν ενημέρωση ή υποστήριξη γι' αυτό το θέμα (τηλέφωνο: 210-8218.883). Από το Μάη 1996 έως και το Δεκέμβρη 2005 προσέγγισαν το πρόγραμμα 1.021 έφηβοι και νεαροί ενήλικες, από τους οποίους οι 25 παραπέμφθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Το 89,4% έκανε αίτηση για απεξάρτηση από την κάνναβη και περίπου το 20% είχε διακόψει το σχολείο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός για τη σύγχυση που δημιούργησε η επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική προπαγάνδα που εκτοξεύεται τα τελευταία χρόνια από ομόκεντρους κύκλους, σχετικά με την «αθωότητα» της κάνναβης και το διαχωρισμό σε «μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά. «Οι γονείς μπερδεύονται, καθώς όταν μαθαίνουν ότι το παιδί τους κάνει χρήση κάνναβης δυσκολεύονται να πάρουν θέση και να αποφασίσουν αν χρειάζεται θεραπεία», ήταν η εμπειρία που μετέφεραν οι εργαζόμενοι. «Δεν υπάρχουν "μαλακές" και "σκληρές" αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Για μας είναι ζήτημα αντιπαράθεσης με τις υπόλοιπες πολιτικές νεολαίες. Και βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο μικραίνουν οι αντιστάσεις και μεγαλώνει η ανοχή. Παλεύουμε για να περάσει στον κόσμο μια άλλη στάση ζωής, αγωνιστική και διεκδικητική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και να ενισχυθεί η δράση του(2019-11-15 00:00:00.0)
Πετσοκομμένη χρηματοδότηση και ελάχιστο προσωπικό δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες(2018-06-30 00:00:00.0)
«Η πολιτεία στηρίζει τη χρήση»(2017-06-30 00:00:00.0)
«Καμία ανοχή στην προσπάθεια της κυβέρνησης για νομιμοποίηση της κάνναβης»(2016-02-13 00:00:00.0)
Στους αγώνες της ζωής μας δε χρειαζόμαστε κανένα ναρκωτικό!(2015-12-17 00:00:00.0)
Οι 9 στους 10 ξεκίνησαν με κάνναβη(2012-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ